2024-04-18
BRIGen är i vattnet och säsongen 2024 officiellt igång
Vi har nu fixat iordning BRIGen inför säsongen 2024 och välkomnat några nya medlemmar på just denna båten. Finns just nu fortfarande en plats kvar så först till kvarn gäller...
Sen hoppas vi på en riktigt härlig sommar i år med mycket sol och bad!

2024-03-26
Nu drar vi snart igång igen vår 8e säsong...
Vi kommer i år dra ner verksamheten lite då Oscar kommer kliva av båtpoolen. Därför har vi i år valt att köra en båt kommande säsong och det blir BRIGen. Det finns en plats kvar i poolen inför denna säsongen så är ni intresserade hör av er snarast.
Vi räknar med att få i båten under mitten April och sen är det bara att boka på!
 

2023-07-07
Intervju i Radio P4 Göteborg  | Sveriges Radio
Idag träffade vi Hasse Andersson från Radio P4 nere i Hamnen. 
Intervju om vår Båtpool och det ökade intresset för att dela båt med andra. Reportaget finns 3,05h in. 
Länk: https://sverigesradio.se/tabla.aspx?programid=212

 

2023-04-30
Sjösättning för säsongen 2023. 
Nu är vi igång igen med full kraft inför en härlig båtsäsong. Idag har vi sjösatt vår BRIG Navigator och Uttern S53 ligger redan i hamnen. Varmt välkomna gamla som nya medlemmar :) 

2023-01-27
Nu förbereder vi inför säsongen 2023 :) 
Detta blir vår sjunde säsong och vi ser fram emot ytterligare en härlig båtsommar. Är ni intresserade så finns enstaka platser inför kommande säsong. Hör av er till oss med en intresseanmälan eller om ni har frågor.  

2022-10-20
Säsongen är över ;(
Alla båtar är nu upptagna och servade. Vi har haft en mycket bra säsong med många båtdagar och fint väder. Vi vill passa på att tacka våra medlemmar och önskar alla välkomna tillbaka nästa säsong. 
 

2022-04-11
Sjösättning av båtarna är igång :)
Vi håller för fullt på att förbereda inför säsongen 2022. Om någon vecka kommer vi köra introduktioner för nya medlemmar. Det finns fortfarande några platser kvar så om ni är intresserade så tveka inte att höra av er till oss så hjälper vi er med ett enklare båtliv. 

2022-01-06
Nu börjar vi planera inför sommaren 2022. 
Vi drar nu igång planeringen inför denna säsongen och hälsar gamla och nya medlemmar välkomna. Vi ser fortsatt ett stort intresse för båtpoolen så önskar ni bli medlemmar kontakta oss snarast. Just nu har vi kö men vi ser också på möjligheten att expandera med ytterligare en båt säsongen 2022. 

2021-10-24
Nu är säsongen över och den sista av våra båtar uttagen
Vi vill tacka alla medlemmar för denna säsongen som bjöd på många härliga dagar på sjön samt en ny Uttern S53 båt som var väldigt uppskattad. Vi befintliga och nya medlemmar välkomna igen till båtsäsongen 2022. 

2021-04-13
Leverans av den senaste båten Uttern S53
Nu har vi hämtat hem vårt senaste tillskott som är en superfin Uttern S53 med premium edition. 

2021-02-08
Endast några få platser kvar till säsongen 2021-2022
Skynda dig att anmäla ditt intresser om du vill säkra en plats inför denna säsongen. Vi kan också meddela att vi har beställt en splitter ny Utter S53 till vår "Poolbåtsfamilj". Den blir en optimal utflyktsbåt som erbjuder hög säkerhet och komfort i alla väder. Bra med sittplatser och även förvaring för en heldag på sjön. Den är utrustad med premium edition och även en ny funktion som heter Active Trim vilket kan tillåta motorn att automatiskt sköta trimmningen vilket gör att båten går optimalt hela tiden. Självklart är det touch Plotter (GPS) samt Ekolod inbyggt. 

2021-02-03
Nu har vi öppnat upp för anmälningar till säsongen 2021-2022
Går du redan nu och drömmer om friheten med båt och längtar ut till havet men vill inte lägga ner allt jobb själv. Vi tar nu in nya medlemmar för denna säsongen som börjar den 1 april 2021. Skicka ett mail eller kontakta oss så har ni möjlighet att dela vår passion om ett enklare båtliv och en bättre miljö. 

2020-12-22
Summering av säsongen 2020-2021
Vi är mycket glada för den gånga säsongen då vi fick möjlighet att välkomna en ny båt men framförallt fem nya medlemmar. Vi hade många bokade dagar på båtarna vilket är jättekul. Den nya båten blev en BRIG Navigator 570P. Det är en riktigt rolig båt som går otroligt fint i sjön och kan lasta 10 vuxna. Den är ett fint komplement till vår tidigare Utter S51. Vi kollar även inför nästa säson att utöka med ytterligare en ny båt. Så om ni är intresserade så har ni även möjlighet att påverka val av båt. För det är ni medlemmar och nya intressenter som får vara med att tycka. 
God Jul och Gott Nytt år!
 

2020-05-27
Ökad efterfrågan och nya båt!
Vi har märkt en ökad efterfrågan i år och det gör att vi kollar på att utöka "flottan" med en efterfrågad ny båt i form av en RIB modell BRIG Navigator 570P. Modellen tar er snabbt ut till öarna och den har en kapacitet på hela 10 vuxna personer så man kan enkelt åka ut två familjer i samma båt. Vi får därmed några nya medlemsplatser i år. Så vill ni också kunna njuta lite extra av sommaren här på hemmaplan,  hör av er snarast till oss så berättar vi hur enkelt det kan vara!

2020-04-27
Årets säsong redan igång!
Redan den 15 april var vi igång med poolbåten för årets säsong. Vi tror att det kommer bli en stor efterfrågan på möjlighet att komma ut på havet denna sommaren med tanke på att många inte kommer att resa utomlands etc. Vi hoppas därför på en riktigt fint båtväder hela våren och sommaren. 

2020-02-28
Nu förbereder vi inför säsongen 2020.
Är ni intresserade av att vara med i Båtpoolen så tveka inte att höra av er till oss så berättar vi mera. 

Du kan ändra denna exempeltext. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec libero. Suspendisse bibendum. Cras id urna. Morbi tincidunt, orci ac convallis aliquam, lectus turpis varius lorem, eu posuere nunc justo tempus leo. Donec mattis, purus nec placerat bibendum, dui pede condimentum odio, ac blandit ante orci ut diam.

2019-04-18
Nu är båten sjösatt för årets 2019 båtsäsong. 
En fantasktisk härlig dag med sjösättning och strålande väder. 
Hoppas alla medlemmar få en lika fin båtsommar som förra året. 

2019-02-22
Nu laddar vi inför säsongen 2019!
Först och främst hoppas vi givetvis på samma fantastiska väder som förra sommaren! Sen kommer vi inom kort gå ut med inbjudningar till alla intressenter. Ni som redan är medlemmar har givetvis förtur och är garanterade en plats även i år.
Väl mött på sjön!
Andreas & Oscar
 

2018-06-25
Reportage om Hovås Båtpool i Tidningen Hallå Askim

https://issuu.com/media-konsult/docs/halla__askim_juni_2018
 

2018-04-15
Båten sjösatt
Nu har vi sjösatt vår fina Utter och det går nu att boka upp båten i kalender. Hoppas ni får många härliga båtdagar denna säsongen. 

 

2018-02-14
Intresseanmälningar
Hej trots kallt väder så börjar årets båtsäsong närma sig. Jag var på båtmässan i helgen och genast kändes våren och båtsäsongen lite närmre. Vi tar nu också upp intresseanmälningar inför Hovås båtpool 2018. Vi kommer i år att expandera med flera båtar efter ett lyckat första år. Så tveka inte att höra av er med frågor eller intresse så kan ni snart njuta av ett enklare båtliv. 
Maila eller ring oss. 
batpoolen@gmail.com
mbl 0701871235

 

2017-10-23
Båtfix

Nu är Poolbåten på land för att få en motorservice och omvårdnad med vaxning, bottenmålning etc inför nästa säsong. Den kommer att förvaras inomhus i ett varmgarage så den kommer att vara som ny igen när hon kikar ut fram på våren.


2017-10-11
Avrundning av båtsäsongen 2017
Nu börjar kanske den mindre roliga delen av att vara båtägare. Båten skall lyftas, skrapas och tvättas, motorn skall servas, konserveras och sen skall båten tömmas på dynor och utrustning och sedan täckas och vinterförvaras. 
Men är du medlem i Hovås båtpool så är det enda du behöver göra nu är att hålla reda på din båtnyckel inför nästa säsong. 
Allt för ett enklare båtliv :)

Vill också passa på att tacka våra fina medlemmar för denna första säsong!

 

2017-07-02
En plats kvar på första båten - först till kvarn...
Båten ligger i Amundö Marina i Hovås på en mycket fin plats med närhet ut till skärgården.


2017-06-20
Leverans av första båten.
Avplastning hos Borås Marin och Motor AB.

Sjösättning 

2017-06-18
Första båten i Båtpoolen
Vi planerar att köpa in en superfin helt ny Utter S51 Permium Edition med 80 hästars 4-taktsmotor (F80EFI) i början på nästa vecka. Båten har hydralstyrning, vattenskidstång, solbädd, badstege, dynor etc. Simrad 7 tums gps-plotter med ekolod och en marinstereo.

2017-06-09
Reportage i tidningen GöteborgDirekt om vår båtpool. 

De har poolen som tar dig ut på havet
Göteborgs första båtpool har nu startats upp i Skintebo. – Inflyttningen till Göteborg är stor och det är många som längtar efter båtlivet, så det här känns helt rätt i tiden, säger Andreas Normén.

·        Publicerad 06:00, 8 jun 2017
·        Gabriel Tjulander 073-514 78 20

 
Göteborgs befolkningsprognos pekar uppåt och närheten till havet är nog för många ett starkt argument för att välja Västkusten. Men de som tänkt sig ett liv med båt kan nog bli rätt snopna när de upptäcker att kötiderna till en båtplats kan vara närmare 15 år på sina ställen. Men Oscar Rosengren och Andreas Normén vill ge fler en möjlighet att bli sin egen kapten med Göteborgs första båtpool.
– Jag har själv stått i kö till en båtplats i fem år nu och har ungefär fem år kvar. Är man då nyinflyttad till Göteborg och inte tänkt på att ställa sig i kö kan man få vänta ett tag, säger Oscar Rosengren.
Idén kom till Oscar via en bekant i Stockholm där konceptet med båtpool redan finns och duon kände att det skulle passa bra in i Göteborgs rika skärgårdsliv och även för hur vi lever våra liv i dag.
– Att äga och underhålla en båt kostar både pengar och tid, förr var man antingen en båtmänniska eller husvagnsmänniska men i dag vill man kunna göra allt. Och ur ett miljöperspektiv så är det bättre om fem personer delar på en båt än att alla fem har varsin, säger Oscar Rosengren.
I nu läget söker de medlemmar till båtpoolen för att se om det finns något intresse för konceptet innan de kan investera i sin första båt men om allt funkar har de stora visioner för båtpoolen.
– Vår ambition är att ha tio båtar inom två år om allt gåt som vi vill, säger Anders Normén.

 

2017-06-04
Tack alla ni som har hört av er med intresse och frågor om båtpoolen. Vi har fått in många intresserade så vi jobbar på för fullt med att ordna med det sista för att ni så snart som möjligt skall få ett enklare båtliv och komma ut och njuta av vår fina skärgård. 

2017-05
Nu startar vi vår första båtpool i Hovås. 
Vi håller nu på att ta in intresseanmälningar så skynda er att höra av er om ni är intresserade av ett enklare båtliv!